Coaching

Krachtige onderwijsprofessionals hebben een sparringpartner

nobco-logo-voor-website-150x150.png

Professionals in het onderwijs en ook daarbuiten, hebben regelmatig te kampen met werkdruk en een opeenstapeling van nieuwe regels en trends. Hierdoor is er gewoonweg niet altijd de tijd om te sparren met een collega, naast letterlijk de ruimte nemen voor  jezelf en reflectie.

Is dit dan een kwestie van inplannen? Soms wel. Daarnaast is het ook wel eens zo, dat je als professional liever met iemand buiten je vaste kern collega’s zou willen sparren. Misschien omdat het thema waar je tegen aanloopt gevoelig ligt, of omdat het over jouw persoonlijk functioneren gaat. Laatste deel je doorgaans minder snel met je directe collega’s. Dan is sparren met iemand die je niet kent en iemand waarvan je weet dat die het gesprek vertrouwelijk houdt, een beter en prettiger alternatief.

Voorbeeld van conflict coaching: Vastgelopen in een gesprek met je collega of leidinggevende? Of terecht gekomen in een voelbare conflictsituatie? Dan kan transactionele analyse inzicht bieden in wat er exact gebeurde in zo’n gesprek. Op basis van inzicht zijn andere keuzes mogelijk om zo de toekomstige gesprekken anders vorm te geven.

Voorbeeld van loopbaan coaching: Op een moment in je leven aangekomen dat je twijfelt  over welke richting op te gaan? Is dit werk nog wat je wil? Coaching via logische niveaus biedt je in deze situatie inzicht op wat je diep van binnen wezenlijk belangrijk vindt o zo te komen tot keuzes van blijven of verder kijken.

Voorbeeld van Executive coaching: Een zinvolle verandering aangestuurd in je organisatie en dan loopt het niet zoals je voor ogen had? Het ‘the influence model’ van ‘Scott Keller and Colin Price’, biedt inzicht in waar het aan schort. Zo krijg je van uit inzicht een handvat waar je aan kunt gaan werken om de verandering verder vorm te geven.

Ervaring en tools: Door mijn  coachervaringcoachopleiding en certificering tot Master Neuro Linguïstisch Programmeren, kan ik klankborden en insteken op de thema’s of vragen vanuit verschillende invalshoeken. Naast een goed verhelderend gesprek kan ik, indien gewenst door u, coachingstools als het ‘the influence model’ van ‘Scott Keller and Colin Price’, ‘de logische niveaus van Bateson’ of ‘de transactionele analyse’ hanteren.

Bron: illustraties EduGraphics

Bron: illustraties EduGraphics

Coachingstrajecten: Er zijn situaties waarin je behoefte hebt aan een enkel coachingsgesprek of een kort coachingstraject van drie sessies. Zo kun je snel komen tot een verhelderend inzicht of oplossing. Ik bied je ook de mogelijkheid voor een eenmalige, intensief sparringsgesprek van twee uur. Een dergelijke sessie geeft vaak al veel inzicht en handvatten om verder te kunnen. Wil je graag weten of coaching iets voor jou zou kunnen zijn? Of heb je andere vragen? Bel of mail mij, ik geef je er graag antwoord op.

Mogelijkheden en tarieven:

  • Drie coachingssessies van anderhalf uur, op een door jou gewenste locatie voor € 500,- excl. btw.

  • Een eenmalig gesprek van twee uur op een door jou gewenste locatie voor € 235,- excl. btw. Indien je na één gesprek van twee uur besluit om alsnog drie coachingssessies af te nemen, kan er een verrekening plaatsvinden op basis van het uurtarief € 117,50.

  • Er worden geen reiskosten berekend in Groningen stad.

  • De overige reiskosten betreffen € 0,19 per km vanaf Groningen, dit tot maximaal een uur reistijd (vanaf Groningen). Boven een uur reistijd stem ik graag  in overleg, de locatie met je af.

  • Desgewenst maak ik, voor jou zonder meerkosten, gebruik van de gevalideerde vragenlijsten tijdens het coachingstraject: de coachingsmonitor. Deze monitor maakt de voortgang en het rendement van de coaching inzichtelijk. De coachingsmonitor is een initiatief van de Nederlandse orde van beroepscoaches, NOBCO.  Meer lezen over de coachingsmonitor.

In sommige situaties zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Vraag dit even na bij de belastingdienst of bij je adviseur. Lees hier de algemene voorwaarden Onderwijspassie coaching.