Wie is Angèle?

Het onderwijs in Nederland is goed. Samen willen we de weg vinden en banen naar geweldig onderwijs! De uitdaging in mijn werk is, om samen na te denken over hoe wij gezamenlijk de kwaliteit van ons onderwijs, uw organisatie, uw scholen, duurzaam kunnen ontwikkelen!

Bezig zijn met dingen die er toe doen! Mijn drijfveer is de passie voor de mooiste dingen in ’t leven. Zingeving vanuit alles wat er toe doet. Gezondheid, familie, vrienden, de natuur en daarvan genieten. Dan ontstaat er synergie. Dit is voor mij de basis vanwaar uit ik bruis van energie voor kwalitatief goed onderwijs. Het kind/de leerling, de verschillende onderwijskundige en pedagogische professionals samen met de ouders, staan hierbij vanuit de samenwerking centraal.

Visie: Onderwijs maken we samen om kinderen zo de optimale groei- en ontwikkelkansen te bieden. Deze optimale kansen vergroot je als schoolorganisatie door tegelijkertijd samen te werken met ouders en de ketenpartners in het onderwijs. Interdisciplinair samenwerken vraagt om verbinding met alle stakeholders (zoals voor- en naschools) rondom de leerling.

Meer lezen over mijn werkervaring.

Meer lezen over mijn opleidingen.

STAR-model © : De afgelopen jaren heb ik mij  verdiept in de samenwerking van de professionals rondom het kind vanuit de ‘whole child approach’ gedachte. Op basis van tweejarig onderzoek is het evidence informed ‘STAR-model Interdisciplinair Samenwerken’ (2015) ontwikkeld.

Auteur: Naast diverse artikelen heb ik met medewerking van José van Loo en Myriam Lieskamp, het boek ‘Over het schoolhek heen’  geschreven. Het portretteert ook 19 praktijkdeskundigen, ketenpartners en stakeholders in de samenwerking. Publicatie door uitgeverij PICA maart 2019. Bestellen via deze link.

aangepast-md.png

Motto: ‘Alleen ga je wellicht sneller en samen kom je verder’.

Mijn managementdrives: verbinding-vrijheid-reflectie met zelfontplooiing.

Angèle van der Star MEL MEd