Management coaching

Krachtige directeuren en managers hebben een sparringspartner

Directeuren in het onderwijs en ook daarbuiten, hebben regelmatig te kampen met werkdruk en een opeenstapeling van nieuwe regels en trends. Hierdoor is er gewoonweg niet altijd de tijd om te sparren met een collega, naast letterlijk de ruimte nemen voor  je zelfreflectie. Is dit dan een kwestie van inplannen? Soms dan lukt inplannen en sparren met een collega. Daarnaast is het ook wel eens zo, dat je als directeur liever met iemand buiten de vaste kern collega’s zou willen sparren. Wellicht omdat het thema waar je tegen aanloopt gevoelig ligt, of omdat het over jouw persoonlijk leiderschap gaat. Laatste deelt men doorgaans niet in alle gevallen bij voorkeur met de directe collega’s. Dan is sparren met iemand die je niet kent en iemand die het geprek vertouwelijk houdt, een prettiger alternatief.

Gebleken is dat directeuren die regelamatig sparren en zelf in de spiegel kijken over dilemma’s, mogelijkheden en eigen functioneren, (beter) tot zelfontplooiing komen. Dit is tegelijkertijd ook een krachtige stap in de organisatieontwikkeling en schoolbrede onderwijskwaliteit. Het is waardevol om een  doelgerichte sparringpartner te hebben waarmee je normen en waarden of ingewikkelde kwesties kunt ontrafelen. Jij als directeur of manager doet ertoe!

Er zijn situaties waarin je geen behoefte hebt aan een coachingstraject van drie sesies of meer maar wel aan een verhelderend inzicht of oplossing. Dan is er de mogelijkheid voor een eenmalige, intensief sparringsgesprek van twee uur. Een dergelijke sessie geeft vaak al veel inzicht en handvaten om verder te kunnen. Wil je graag weten of coaching iets voor jou zou kunnen zijn? Of heb je andere vragen? Bel of mail mij, ik geef je er graag antwoord op.

Ervaring en tools Door mijn  coachervaringcoachopleiding en certificering tot Master Neuro Linguïstisch Programmeren, kan ik klankborden en insteken op de thema’s of vragen vanuit verschillende invalshoeken. Naast een goed verhelderend gesprek kan ik, indien gewenst door u, coachingstools als het ‘the influence model’ van ‘Scott Keller and Colin Price’, ‘de logische niveaus van Bateson’ of ‘de transactionele analyse’ hanteren.

                                Bron: The influence model, ‘Scott Keller and Colin Price’

Mogelijkheden en tarieven:

  • Drie coachingssessies van anderhalf uur, op een door jou gewenste locatie voor € 500,- excl. btw.
  • Een eenmalig gesprek van twee uur op een door jou gewenste locatie voor € 235,- excl. btw. Indien je na één gesprek van twee uur besluit om alsnog drie coachingssessies af te nemen, kan er een verrekening plaatsvinden op basis van het uurtarief € 117,50.
  • Er worden geen reiskosten berekend in Groningen stad.
  • De overige reiskosten betreffen € 0,19 per km vanaf Groningen, dit tot maximaal een uur reistijd (vanaf Groningen). Boven een uur reistijd stem ik graag  in overleg, de locatie met je af.

In sommige situaties zijn de kosten aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Vraag dit even na bij de belastingdienst of bij je adviseur. Lees hier de algemene voorwaarden Onderwijspassie coaching.